tel: 71 307 12 11, email: sekretariat@ckks.pl
    Newsletter
MEN

Rozbudowany pakiet szkoleń z dietetyki klinicznej

Zobacz wszystkie terminy Galeria zdjęć Opinie absolwentów  Liczba absolwentów: 188

KURS DIETETYKI KLINICZNEJ skłądający się z trzech modułów:

MODUŁ I: Postępowanie w zespole metabolicznym.

MODUŁ II: Postępowanie w chorobach tarczycy, Insulinooporności, zespole policystycznych jajników.

MODUŁ III: Postępowanie w chorobach jelit, chorobie refluksowej, zaparciach.

Jedną z najważniejszych życiowych wartości jest zdrowie. Każdy kto je utracił, z pewnością się z tym zgodzi. Zewsząd słyszymy hasła „żyj zdrowo”, „dobrze się odżywiaj”, „dbaj o swoje ciało i kondycję fizyczną”, „badaj się regularnie”. No właśnie! Kto powinien się badać, kiedy i jakie badania należy wykonać, by podnieść jakość swego życia i zachować zdrowie na dłużej? Do kogo się zgłosić o pomoc w odzyskaniu utraconego zdrowia? Jak rozpoznać, że dzieje się coś złego w organizmie? Tego wszystkiego dowiesz się na szkoleniu dietetyki klinicznej.

Do kogo skierowane są nasze szkolenia z zakresu dietetyki klinicznej?

Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać.
Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Indywidualnie dobrany trening wraz z żywieniem jest niezwykle ważny. Do dietetyków oraz dietetyków sportowych, którzy pracują z podopiecznymi w celu poprawy ich wyglądu. Jeżeli organizm będzie zdrowy, pozwoli osiągnąć wymarzony cel. Najpierw zdrowie, później postawione sobie cele sylwetkowe. Nigdy odwrotnie.

Dlaczego dietetyka kliniczna jest tak ważna?

Insulinooporność, cukrzyca typu II, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, zwiększona przesiąkliwość bariery jelitowej (cieknące jelita), PCOS (zespół policystycznych jajników), załamanie metaboliczne, SIBO, helicobacter pylori i choroba wrzodowa oraz pasożyty, zablokowana przysadka mózgowa i patologia pracy gruczołów endokrynnych. To schorzenia, które niczym plaga, dotykają coraz większą część społeczeństwa. Wiele osób uskarża się na fatalne samopoczucie. Gdy zgłaszają się do lekarza, ich dolegliwości są bagatelizowane, a oni sami zostają uznani za hipochondryków, tylko dlatego, że wyniki badań mieszczą się w normach laboratoryjnych. Wmawia się im, że ich samopoczucie takie już musi być, bo „taki jest ich urok”.

Lek na całe zło?

Farmakologia jest ostatecznym etapem, po który można sięgnąć w walce o zdrowie. Tymczasem wizyta u specjalisty najczęściej kończy się wypisaniem recepty na leki, które nie wyleczą schorzenia, a jedynie zaleczą tymczasowo objawy. Czy aby na pewno na tym polega pomoc osobie chorej? Coraz częściej mówi się o dietoterapii, która potrafi skutecznie leczyć wiele schorzeń. Indywidualnie dobrane żywienie jest także znakomitą profilaktyką zachorowań na wyżej wspomniane schorzenia.

MODUŁ I

Postępowanie w zespole metabolicznym.

Dla kogo dedykowany jest ten moduł kursu?

Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać. Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, fizjoterapeutów, nauczycieli, personelu medycznego, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Do studentów dietetyki jako poszerzenie, wzbogacenie wiedzy.

Szkolenie pozwala na zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat postępowania w przypadku wystąpienia zespołu metabolicznego, otyłości , nadciśnienia tętniczego, cukrzycy typu II jak również zaburzeń lipidowych. Uczestnicy zostaną zapoznani z fizjologią choroby, postępowaniem żywieniowym jak również możliwościami wspomagania choroby.

Program modułu I

  • Postępowanie w zespole metabolicznym
  • Termin zespołu metabolicznego
  • Epidemiologia zespołu metabolicznego
  • Charakterystyka zespołu metabolicznego
  • Żywienie w zespole metabolicznym
  • Pojęcie podstawowej i całkowitej przemiany materii
  • Otyłość  - Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego
  • Nadciśnienie tętnicze. Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutk.i Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Cukrzyca typu II Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Zaburzenia lipidowe. Fizjologia zaburzenia. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.

Czast trwania modułu - 8 godzin dydaktycznych

MODUŁ II

Postępowanie w chorobach tarczycy, Insulinooporności, zespole policystycznych jajników

Dla kogo dedykowany jest ten moduł?

Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać. Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, fizjoterapeutów, nauczycieli, personelu medycznego, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Do studentów dietetyki jako poszerzenie, wzbogacenie wiedzy. Zdanie zachęty o czym będzie Szkolenie pozwala na zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat postępowania w przypadku wystąpienia chorób tarczycy takich jak niedoczynność, nadczynność, choroba Gravesa Bassedowa, Hashimoto. Na szkoleniu zostanie omówione postępowanie w insulinooporności i zespole policystycznych jajników, Uczestnicy zostaną zapoznani z fizjologią choroby, postępowaniem żywieniowym jak również możliwościami wspomagania choroby. Dowiedzą się jak komponować posiłki tak ,aby nie spowodować nagłego wzrostu glukozy we krwi.

Program modułu:

  • Niedoczynność tarczycy: Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Nadczynność tarczycy: Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Hashimoto: Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Choroba Gravesa- Basedowa: Fizjologia zaburzenia. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Insulinooporność: Fizjologia zaburzenia. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Zespół policystycznych jajników: Fizjologia zaburzenia. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.

Czas trwania: 8 godzin.

MODUŁ III

Postępowanie w chorobach jelit, chorobie refluksowej, zaparciach.

Dla kogo dedykowany jest moduł:  Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać. Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, fizjoterapeutów, nauczycieli, personelu medycznego, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Do studentów dietetyki jako poszerzenie, wzbogacenie wiedzy.

Szkolenie pozwala na zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat postępowania w przypadku wystąpienia chorób jelit takich jak wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego - Crohna, Zespół jelita drażliwego (IBS) Zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego (SIBO). Na szkoleniu zostanie omówione postępowanie w chorobie refluksowej i zaparciach. Uczestnicy zostaną zapoznani z fizjologią choroby, postępowaniem żywieniowym jak również możliwościami wspomagania choroby.

Program modułu:

  • Wrzodziejące zapalenie jelita grubego: Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka.
  • Leczenie żywieniowe: Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Choroba Leśniowskiego - Crohna: Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Zespół jelita drażliwego (IBS): Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego (SIBO): Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Choroba refluksowa (GERD): Fizjologia choroby. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.
  • Zaparcia: Fizjologia dolegliwości. Przyczyny. Skutki. Czynniki ryzyka. Leczenie żywieniowe. Wspomaganie leczenia żywieniowego.

Czas trwania: 8 godzin.

Absolwenci otrzymują zaświadczenia z każdego ukończonego modułu na druku CKKS i dyplom.

Cena pojedyńczego modułu: 390 zł - Istnieje możliwość wyboru pojedyńczego modułu w tym celu prosimy o dokonanie zapisu na pakiet i w uwagach podanie modułu.
Po kursie dietetyki klinicznej absolwenci otrzymują dyplom z hologramem oraz zaświadczenie o ukończeniu kursu na oryginalnym druku CKKS. Dodatkowo kończąc pakiet wydwane są zaświadczenia o ukończeniu pojedyńczych części. 


Procedura zgłoszenia na kurs dietetyki klinicznej:
Wypełnić elektroniczny formularz zgłoszenia znajdujący się przy terminie poniżej
Wpłacić 100 zł pierwszej raty (lub pełną kwotę) na konto bankowe:

Centrum Kształcenia Kadr Sportowych
52-131 Wrocław
ul. Buforowa 4e
mBank S.A. nr rachunku bankowego:
08 1140 2004 0000 3702 6852 8371

tytułem: dietetyka kliniczna, imię i nazwisko kursanta

Dodatkowe informacje i uwagi organizacyjne:
O przyjęciu na kurs dietetyki klinicznej decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń i wpłat.

Uzupełnieniem szkolenia jest udział Szkolenie Dietetyka Sportowa Level 1 i w Szkolenie Dietetyka Sportowa Level 2
Dla osób, które dokonują zapisu na 5 modułów cena modułu 350 zł

Absolwenci całego pakietu szkoleń z DIETETYKI SPORTOWEJ Level 1 i 2 oraz Dietetyki Klinicznej otrzymają dodatkowo Legitymację trenerską i Certyfikat TRENERA ŻYWIENIA  Kurs Trener Żywienia
Jeżeli masz więcej pytań zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego
e-mail: sekretariat@ckks.pl lub tel: 71 307 12 11, 733 330 303 (Oddział Wrocław)

Powyższy opis i program ma charakter poglądowy i może zostać zmieniony w zależności od warunków organizacyjnych i osoby prowadzącej zajęcia.
Terminy kursów

Poniżej przedstawiamy aktualny terminarz w poszczególnych miastach.




Jeżeli podane powyżej terminy na "Rozbudowany pakiet szkoleń z dietetyki klinicznej" nie odpowiadają Państwu,
możemy utworzyć termin specjalnie dla Państwa. W tym celu prosimy o kontakt przez formularz "Zaproponuj termin".
 Zaproponuj termin

Przeczytaj opinie naszych absolwentów

ocena: 5 / 5
LIVE - forma zdalna, 2020-11-22
Jestem mile zaskoczona wiedzą prowadzącej. Pani dr nie bez powodu posiada taki tytuł. Ogrom jej wiedzy zaskoczył nas wszystkich. Odpowiedni przekaz , każdy otrzymywał konkretną odpowiedź podczas zajęć. Miło, że w tych czasach są jeszcze takie szkolenia na wysokim poziomie. Brawo.
ocena: 4.8 / 5
LIVE - forma zdalna, 2020-11-22
Kurs na bardzo wysokim poziomie, szczegółowa wiedza i miła atmosfera. Powinno być więcej takich szkoleń!
ocena: 5 / 5
LIVE - forma zdalna, 2020-11-22
Kompetentna wykładowczyni z ogromem wiedzy. Wszystko idealnie. polecam z czystym sumieniem.
ocena: 5 / 5
LIVE - forma zdalna, 2020-11-22
Kurs prowadzony bardzo profesjonalnie przebiegał w bardzo miłej atmosferze. Bardzo dobry przekaz wiedzy. Nic bym nie zmienił, bo ideału nie da się poprawić.
ocena: 4.2 / 5
Biała Podlaska, 2019-08-03
Korzystam z wielu usług tej placówki. Polecam z szczerze. Dobra jakość kursów i ciekawi ludzie.
ocena: 4.8 / 5
Wrocław, 2019-10-26
Polecam wszystkim prowadzącą i ten kurs, który został zrealizowany na bardzo wysokim poziomie. Zdobyłam wiedzę jakiej potrzebowałam, napewno wykorzystam ją w praktyce we własnym gabinecie.
ocena: 5 / 5
Wrocław, 2019-10-26
Bardzo przydatna wiedza w mojej pracy. Prowadząca konkretna i kompetentna. Chętnie pojawię się na kolejnym szkoleniu z udziałem tej samej prowadzącej.
ocena: 4.6 / 5
Wrocław, 2019-10-26
Bardzo duża wiedza. Indywidualne podejście do kursanta. Konkretna i kompetentna
ocena: 4.4 / 5
Wrocław, 2019-10-26
Prowadząca z bardzo dużą wiedzą. Polecam z czystym sumieniem szkolenie w CKKS !
ocena: 4.8 / 5
Biała Podlaska, 2019-04-13
KONKRETNA WIEDZA
ocena: 4.4 / 5
Biała Podlaska, 2019-04-13
Prowadząca fachowa, miła i rzeczowa. Dużo przekazanej wiedzy.
ocena: 4.8 / 5
Biała Podlaska, 2019-04-13
Pełen profesjonalizm, zapał, chęć dzielenia się wiedzą
ocena: 4.6 / 5
Biała Podlaska, 2019-04-13
KONKRETNE INF., OGROM WIEDZY,
ocena: 4 / 5
Biała Podlaska, 2019-01-25
wiedza poparta wyższym doświadczeniem
ocena: 4.6 / 5
Biała Podlaska, 2019-01-25
na temat, wiedza z doświadczenia
ocena: 4.6 / 5
Biała Podlaska, 2017-05-27
Bardzo przystępnie i przejrzyście przekazuje wiedzę , osoba bardzo komunikatywna.
ocena: 4.4 / 5
Biała Podlaska, 2017-05-27
Posiada dużą wiedzę z zakresu dietetyki, przekazuje ją w ciekawy sposób
ocena: 4.2 / 5
Biała Podlaska, 2017-05-27
Prowadząca posiadająca bardzo dużą wiedzę oraz doświadczenie, którą potrafi przekazać kursantom
ocena: 4.4 / 5
Biała Podlaska, 2017-02-25
Bardzo miła atmosfera, życzliwa, otwarta prowadząca,znała odpowiedź na każde pytanie,kurs na wysokim poziomie merytorycznym.Dziękuję.
Obsługa Klientów i Kursów
sekretariat@ckks.pl
tel. 71 307 12 11
tel. 733 330 303
 
Zaświadczenia i Marketing
zaswiadczenia@ckks.pl
marketing@ckks.pl
tel. 83 307 01 70
  • Przedsiębiorca uzyskał subwencję finansową w ramach programu rządowego
    "Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm"
    udzieloną przez PFR S.A.

    Wszytkie prawa zastrzeżonie.
    Copyright © 2014 r. “CKKS” Kopiowanie bez zgody właściciela serwisu surowo zabronione. Strona korzysta z plików Cookie, przebywając tutaj akceptujesz to, więcej w regulaminie.