Jedną z najważniejszych życiowych wartości jest zdrowie. Każdy kto je utracił, z pewnością się z tym zgodzi. Zewsząd słyszymy hasła „żyj zdrowo”, „dobrze się odżywiaj”, „dbaj o swoje ciało i kondycję fizyczną”, „badaj się regularnie”. No właśnie! Kto powinien się badać, kiedy i jakie badania należy wykonać, by podnieść jakość swego życia i zachować zdrowie na dłużej? Do kogo się zgłosić o pomoc w odzyskaniu utraconego zdrowia? Jak rozpoznać, że dzieje się coś złego w organizmie? Tego wszystkiego dowiesz się na szkoleniu dietetyki klinicznej.
Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać.
Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Indywidualnie dobrany trening wraz z żywieniem jest niezwykle ważny. Do dietetyków oraz dietetyków sportowych, którzy pracują z podopiecznymi w celu poprawy ich wyglądu. Jeżeli organizm będzie zdrowy, pozwoli osiągnąć wymarzony cel. Najpierw zdrowie, później postawione sobie cele sylwetkowe. Nigdy odwrotnie.
Insulinooporność, cukrzyca typu II, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, zwiększona przesiąkliwość bariery jelitowej (cieknące jelita), PCOS (zespół policystycznych jajników), załamanie metaboliczne, SIBO, helicobacter pylori i choroba wrzodowa oraz pasożyty, zablokowana przysadka mózgowa i patologia pracy gruczołów endokrynnych. To schorzenia, które niczym plaga, dotykają coraz większą część społeczeństwa. Wiele osób uskarża się na fatalne samopoczucie. Gdy zgłaszają się do lekarza, ich dolegliwości są bagatelizowane, a oni sami zostają uznani za hipochondryków, tylko dlatego, że wyniki badań mieszczą się w normach laboratoryjnych. Wmawia się im, że ich samopoczucie takie już musi być, bo „taki jest ich urok”.
Farmakologia jest ostatecznym etapem, po który można sięgnąć w walce o zdrowie. Tymczasem wizyta u specjalisty najczęściej kończy się wypisaniem recepty na leki, które nie wyleczą schorzenia, a jedynie zaleczą tymczasowo objawy. Czy aby na pewno na tym polega pomoc osobie chorej? Coraz częściej mówi się o dietoterapii, która potrafi skutecznie leczyć wiele schorzeń. Indywidualnie dobrane żywienie jest także znakomitą profilaktyką zachorowań na wyżej wspomniane schorzenia.
MODUŁ I
Postępowanie w zespole metabolicznym.
Dla kogo dedykowany jest ten moduł kursu?
Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać. Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, fizjoterapeutów, nauczycieli, personelu medycznego, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Do studentów dietetyki jako poszerzenie, wzbogacenie wiedzy.
Szkolenie pozwala na zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat postępowania w przypadku wystąpienia zespołu metabolicznego, otyłości , nadciśnienia tętniczego, cukrzycy typu II jak również zaburzeń lipidowych. Uczestnicy zostaną zapoznani z fizjologią choroby, postępowaniem żywieniowym jak również możliwościami wspomagania choroby.
Program modułu I
Czast trwania modułu - 8 godzin dydaktycznych
MODUŁ II
Postępowanie w chorobach tarczycy, Insulinooporności, zespole policystycznych jajników
Dla kogo dedykowany jest ten moduł?
Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać. Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, fizjoterapeutów, nauczycieli, personelu medycznego, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Do studentów dietetyki jako poszerzenie, wzbogacenie wiedzy. Zdanie zachęty o czym będzie Szkolenie pozwala na zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat postępowania w przypadku wystąpienia chorób tarczycy takich jak niedoczynność, nadczynność, choroba Gravesa Bassedowa, Hashimoto. Na szkoleniu zostanie omówione postępowanie w insulinooporności i zespole policystycznych jajników, Uczestnicy zostaną zapoznani z fizjologią choroby, postępowaniem żywieniowym jak również możliwościami wspomagania choroby. Dowiedzą się jak komponować posiłki tak ,aby nie spowodować nagłego wzrostu glukozy we krwi.
Program modułu:
Czas trwania: 8 godzin.
MODUŁ III
Postępowanie w chorobach jelit, chorobie refluksowej, zaparciach.
Dla kogo dedykowany jest moduł: Do wszystkich, którzy cenią sobie własne zdrowie oraz zdrowie swoich bliskich i chcą umiejętnie o nie dbać. Do osób, które zmagają się z owymi chorobami i wciąż szukają rozwiązania swoich problemów. Do trenerów personalnych, fizjoterapeutów, nauczycieli, personelu medycznego, którzy w codziennej pracy niestety z pewnością spotkają się z tymi schorzeniami. Do studentów dietetyki jako poszerzenie, wzbogacenie wiedzy.
Szkolenie pozwala na zdobycie i poszerzenie wiedzy na temat postępowania w przypadku wystąpienia chorób jelit takich jak wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego - Crohna, Zespół jelita drażliwego (IBS) Zespół przerostu flory bakteryjnej jelita cienkiego (SIBO). Na szkoleniu zostanie omówione postępowanie w chorobie refluksowej i zaparciach. Uczestnicy zostaną zapoznani z fizjologią choroby, postępowaniem żywieniowym jak również możliwościami wspomagania choroby.
Program modułu:
Czas trwania: 8 godzin.
Absolwenci otrzymują zaświadczenia z każdego ukończonego modułu na druku CKKS i dyplom.
Cena pojedyńczego modułu: 390 zł - Istnieje możliwość wyboru pojedyńczego modułu w tym celu prosimy o dokonanie zapisu na pakiet i w uwagach podanie modułu.
Po kursie dietetyki klinicznej absolwenci otrzymują dyplom z hologramem oraz zaświadczenie o ukończeniu kursu na oryginalnym druku CKKS. Dodatkowo kończąc pakiet wydwane są zaświadczenia o ukończeniu pojedyńczych części.
Procedura zgłoszenia na kurs dietetyki klinicznej:
Wypełnić elektroniczny formularz zgłoszenia znajdujący się przy terminie poniżej
Wpłacić 100 zł pierwszej raty (lub pełną kwotę) na konto bankowe:
Centrum Kształcenia Kadr Sportowych
52-131 Wrocław
ul. Buforowa 4e
mBank S.A. nr rachunku bankowego:
08 1140 2004 0000 3702 6852 8371
tytułem: dietetyka kliniczna, imię i nazwisko kursanta
Dodatkowe informacje i uwagi organizacyjne:
O przyjęciu na kurs dietetyki klinicznej decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń i wpłat.
Uzupełnieniem szkolenia jest udział Szkolenie Dietetyka Sportowa Level 1 i w Szkolenie Dietetyka Sportowa Level 2
Dla osób, które dokonują zapisu na 5 modułów cena modułu 350 zł
Absolwenci całego pakietu szkoleń z DIETETYKI SPORTOWEJ Level 1 i 2 oraz Dietetyki Klinicznej otrzymają dodatkowo Legitymację trenerską i Certyfikat TRENERA ŻYWIENIA Kurs Trener Żywienia
Jeżeli masz więcej pytań zapraszamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego
e-mail: sekretariat@ckks.pl lub tel: 71 307 12 11, 733 330 303 (Oddział Wrocław)
ocena: 5 / 5 LIVE - forma zdalna, 2020-11-22 |
Jestem mile zaskoczona wiedzą prowadzącej. Pani dr nie bez powodu posiada taki tytuł. Ogrom jej wiedzy zaskoczył nas wszystkich. Odpowiedni przekaz , każdy otrzymywał konkretną odpowiedź podczas zajęć. Miło, że w tych czasach są jeszcze takie szkolenia na wysokim poziomie. Brawo. |
ocena: 4.8 / 5 LIVE - forma zdalna, 2020-11-22 |
Kurs na bardzo wysokim poziomie, szczegółowa wiedza i miła atmosfera. Powinno być więcej takich szkoleń! |
ocena: 5 / 5 LIVE - forma zdalna, 2020-11-22 |
Kompetentna wykładowczyni z ogromem wiedzy. Wszystko idealnie. polecam z czystym sumieniem. |
ocena: 5 / 5 LIVE - forma zdalna, 2020-11-22 |
Kurs prowadzony bardzo profesjonalnie przebiegał w bardzo miłej atmosferze. Bardzo dobry przekaz wiedzy. Nic bym nie zmienił, bo ideału nie da się poprawić. |
ocena: 4.2 / 5 Biała Podlaska, 2019-08-03 |
Korzystam z wielu usług tej placówki. Polecam z szczerze. Dobra jakość kursów i ciekawi ludzie. |
ocena: 4.8 / 5 Wrocław, 2019-10-26 |
Polecam wszystkim prowadzącą i ten kurs, który został zrealizowany na bardzo wysokim poziomie. Zdobyłam wiedzę jakiej potrzebowałam, napewno wykorzystam ją w praktyce we własnym gabinecie. |
ocena: 5 / 5 Wrocław, 2019-10-26 |
Bardzo przydatna wiedza w mojej pracy. Prowadząca konkretna i kompetentna. Chętnie pojawię się na kolejnym szkoleniu z udziałem tej samej prowadzącej. |
ocena: 4.6 / 5 Wrocław, 2019-10-26 |
Bardzo duża wiedza. Indywidualne podejście do kursanta. Konkretna i kompetentna |
ocena: 4.4 / 5 Wrocław, 2019-10-26 |
Prowadząca z bardzo dużą wiedzą. Polecam z czystym sumieniem szkolenie w CKKS ! |
ocena: 4.8 / 5 Biała Podlaska, 2019-04-13 |
KONKRETNA WIEDZA |
ocena: 4.4 / 5 Biała Podlaska, 2019-04-13 |
Prowadząca fachowa, miła i rzeczowa. Dużo przekazanej wiedzy. |
ocena: 4.8 / 5 Biała Podlaska, 2019-04-13 |
Pełen profesjonalizm, zapał, chęć dzielenia się wiedzą |
ocena: 4.6 / 5 Biała Podlaska, 2019-04-13 |
KONKRETNE INF., OGROM WIEDZY, |
ocena: 4 / 5 Biała Podlaska, 2019-01-25 |
wiedza poparta wyższym doświadczeniem |
ocena: 4.6 / 5 Biała Podlaska, 2019-01-25 |
na temat, wiedza z doświadczenia |
ocena: 4.6 / 5 Biała Podlaska, 2017-05-27 |
Bardzo przystępnie i przejrzyście przekazuje wiedzę , osoba bardzo komunikatywna. |
ocena: 4.4 / 5 Biała Podlaska, 2017-05-27 |
Posiada dużą wiedzę z zakresu dietetyki, przekazuje ją w ciekawy sposób |
ocena: 4.2 / 5 Biała Podlaska, 2017-05-27 |
Prowadząca posiadająca bardzo dużą wiedzę oraz doświadczenie, którą potrafi przekazać kursantom |
ocena: 4.4 / 5 Biała Podlaska, 2017-02-25 |
Bardzo miła atmosfera, życzliwa, otwarta prowadząca,znała odpowiedź na każde pytanie,kurs na wysokim poziomie merytorycznym.Dziękuję. |
Przedsiębiorca uzyskał subwencję finansową w ramach programu rządowego
"Tarcza Finansowa 2.0 Polskiego Funduszu Rozwoju dla Mikro, Małych i Średnich Firm"
udzieloną przez PFR S.A.